V rámci projektu MAP III nadále pokračuje podpora škol na Broumovsku

4. 4. 2023

Místní akční skupina (MAS) Broumovsko+, z. s. také v letošním roce pokračuje v realizaci projektu Místní akční plán vzdělávání na Broumovsku III (MAP III), který má za cíl zlepšit kvalitu vzdělávání v mateřských a základních školách na Broumovsku prostřednictvím podpory spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání.

V průběhu projektu se pravidelně setkávají pedagogové a další představitelé vzdělávání v pracovních skupinách. Jedná se o pracovní skupiny tematicky zaměřené na rozvoj čtenářské a matematické gramotnosti či rovné příležitosti. Na setkáních probíhá výměna zkušeností a odborných znalostí o nových metodách či pomůckách ve vzdělávání. Vybraných setkání se účastní také odborníci na danou tematiku. Členové pracovních skupin se rovněž podílejí na společném plánování, vyhodnocování potřeb území a aktualizaci strategických dokumentů.

Jednou z hlavních aktivit projektu MAP III je Evaluace procesu místního akčního plánování, kdy úkolem je zhodnocení celého procesu místního akčního plánování ve vzdělávání, který probíhá na našem území od realizace prvního projektu (MAP I), tedy od roku 2016. V únoru k tomuto proběhlo online dotazníkové šetření mezi pedagogy a zástupci škol, v termínu 20.–24. 3. se uskutečnily polostrukturované rozhovory s vybranými respondenty z cílových skupin projektu. Výstupem této aktivity bude Závěrečná evaluační zpráva.

Projekt MAP III je realizován od 1. 1. 2022 do 30. 11. 2023, na něj by měl po jeho ukončení navázat MAP IV. Projekty MAP podporují pokračování vytvořených partnerství a další rozvoj spolupráce mezi školami a aktéry ve vzdělávání.