Akční víkend naší MAS

1. 7. 2022

Pátek – tak jsme se sešli…

Pojďme se společně ještě jednou ohlédnout za pátkem 10. června. Byl to výjimečný den pro naši MASku, protože se uskutečnilo velmi dlouho plánované (kvůli Covidu odkládané) setkání našich členů.

Sešli jsme se v Hejtmánkovicích na fotbalovém hřišti, abychom se poznali také mimo zdi různých zasedacích místností a kanceláří a řekněme si to upřímně, bylo to příjemnější.

Přicházející západ slunce nás spolehlivě zahříval při společné diskuzi. Projednali jsme možnosti přivýdělku žen na mateřské dovolené, ochutnali jsme regionální produkty zlepšili design motocyklu našeho člena, někteří z nás se projeli na koni, zažili neobyčejnou jízdu v autě a šli dokonce pochod Hejtmánkovice-Broumov. Také se jednalo o teoretickou přípravu na sobotní Malé letní dovádění. 😊

Kancelář MAS děkuje všem členům, kteří se akce zúčastnili.

Sobota – po osmi letech na značkách

Když nám asi před dvěma měsíci přišel Petr oznámit, že nás Karel Rejchrt zve jako účastníky na Malé letní dovádění, měly jsme opravdu radost. Na odpověď tedy nemusel dlouho čekat.

Vytvořit tým dle pravidel se chvíli zdálo být jako oříšek, ale nakonec jsme to zvládly a tým sportovců – amatérů byl v sobotu v 10:00 v Křinicích připraven na značkách.

MASka a 13 obcí z Broumovska poměřily své síly na 7 různých disciplínách a MASka si odvezla úctyhodné půlené 11./12. místo s Adršpachem. Vlastně se to nabízelo, když už to byla sobota 11. a byl to 11. ročník.

A jedna zajímavost na konec – víte, že inspiraci pro vznik této akce čerpali starostové na výletě organizovaném právě naší MAS? V roce 2009 uspořádala MASka poznávací výlet na území působnosti MAS Hranicko, kde tuto akci již několikrát pořádali. Místním starostům se akce natolik zalíbila, že tuto myšlenku převzali a uvedli ji v realitu i zde u nás.

Děkujeme za pozvání k účasti na 11. ročníku Malého letního dovádění a budeme se těšit zase za rok.